Nieuws

Lieve Rosketiers

Lieve Rosketiers,

Ik weet het. Ik schrijf u in de wetenschap dat er geen reactie zal komen. Is ook niet erg. Het is toch fijn om u te schrijven. Als therapie zeg maar. Dat heb ik vaak gedaan. Als ik iets kwijt wilde, me iets dwars zat, ik vond dat we het eens ergens over moesten hebben of gewoon om de boel eens een keer lekker wakker te schudden. Ik herinner me nog een briefwisseling tussen u en mij die onze facebook-pagina bijna deed ontploffen. Bijzonder was dat. Mede een reden dat u mij minder bent gaan schrijven.  

Lieve Rosketiers, ik had vroeger een buurman die standaard, als hij ergens wegging, van een verjaardag ofzo, opstond en dan tegen zijn vrouw zei: “Zo Gré, er is een tied van komm en een tied van goan en de tied van goan is nu komm”. Altijd, standaard. Hij zei nog wel meer tegen zijn vrouw maar dat is in dit kader dan weer minder interessant. Ik moest aan hem denken toen ik met deze brief aan u begon.

7 jaar geleden heb ik de voorzittershamer van Henk Haandrikman overgenomen. In eerste instantie ad interim. Totdat er iemand anders gevonden zou zijn. Dat is uiteindelijk nooit gebeurd. In de aankomende Algemene Ledenvergadering (oktober/november 2021) ben ik aftredend en zal ik mij niet herkiesbaar stellen. Ik heb daar best lang over nagedacht. Drenthina is een prachtige club met heel veel bijzondere en mooie mensen. Ik heb met heel veel plezier mijn rol als voorzitter vervuld. Uitstekend kunnen samenwerken met mijn medebestuursleden. Toppers zijn het. Stuk voor stuk. Het afgelopen jaar was denk het meest bijzondere jaar in onze 74-jarige geschiedenis. Een jaar dat best veel energie heeft gekost. Maar we zijn erin geslaagd om ook deze periode goed door te komen. De club is gezond en stabiel. Ik kan de voorzittershamer dus met een gerust hart aan mijn opvolger overdragen. Wie dat is of wordt weet ik niet, maar geïnteresseerden kunnen dit kenbaar maken aan onze secretaris.

Dank, lieve Rosketiers (en alle andere leden, supporters en mensen met een Groen-Wit hart) voor uw steun, betrokkenheid en inzet. Ik blijf u natuurlijk allemaal wel tegenkomen. Als altijd sluit ik af met een welgemeend: één voor allen, allen voor één en met z’n allen voor de club!

Uw voorzitter.