Nieuws

Het coronavirus: nog even volhouden!

Lieve Rosketiers,

 Long time no See (or Hear). Hoe gaat het met u? Mist u onze club ook zo?

Het Coronavirus speelt ons nog steeds ernstig parten. Van een normaal voetbal- en verenigingsleven is nog steeds geen sprake. Het Corona-virus is nog steeds niet onder controle en het is dan ook best verklaarbaar dat de versoepelingen slechts mondjesmaat worden doorgevoerd. Immers, de cijfers zijn nog steeds niet goed, de ziekenhuizen liggen nog vol en de druk op de zorg is onverminderd hoog.

Wat wel steeds moeilijker uit te leggen is, is de positie van de (breedte)sport, in ons geval het voetbal. Zouden Rutte en De Jonge weten dat er lucht in een bal zit?

Hoe kan het dat de terrassen eerder opengaan dan sportverenigingen. Begrijp mij vooral niet verkeerd. Ik gun het Groothuis, De Rue en al onze andere horeca-sponsoren natuurlijk van harte. Ik begrijp heel goed dat zij het zwaar hebben gehad en nog steeds hebben. Ik zou ook graag weer een biertje (met bitterbal!) op hun terrassen willen doen. Maar uitleggen dat dat wel kan maar het sporten in groepen, in de buitenlucht, niet, wordt natuurlijk steeds lastiger. Al onze leden van 26 jaar en ouder zitten al vanaf oktober thuis. Mogen niet meetrainen met hun team. De binding met het team en daarmee de vereniging wordt kleiner en daarmee ook de motivatie om door te gaan.  Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat de kans op besmetting in de buitenlucht heel klein is. Er wordt steeds meer gevreesd voor gezondheidsschade door Corona-kilo’s en gebrek aan beweging. In de persconferenties van het demissionaire kabinet hoor ik er, helaas, maar akelig weinig over terug.

Meerdere keren heb ik de afgelopen weken de vraag gekregen of we als club niet toe kunnen staan om weer met complete groepen te gaan trainen. Inclusief de spelers die ouder zijn dan 26. Het Eerste en het Tweede willen dit graag. De Dames uiteraard. En ook vanuit de groep Ongeselecteerden klinkt deze oproep. Beetje burgerlijke ongehoorzaamheid. Niet altijd het braafste jongetje van de klas zijn. Wie komt het tenslotte controleren? Want, zo is de redenatie Lieve Rosketiers, wat is er nou lekkerder dan met z’n allen een balletje trappen. Lekker bezig zijn. Lekker zweten. Corona-kilo’s kwijtraken.

Ja, daarna in het Clubhuis een biertje. Dat zou natuurlijk nog veel fijner zijn.

Ik kan u zeggen, ik zou niets liever willen. Ik gun het al onze leden van harte maar we zullen nog heel even geduld moeten hebben. Zoals het nu lijkt mogen we vanaf 11 mei weer los. Uiteraard mits, mits, mits. Tot die tijd zullen wij ons aan de regels moeten houden. Hou nog even vol en allemaal heel graag tot 11 mei op de velden van de ‘Oude Ros’.

Ik groet u, Lieve Rosketiers, als altijd met een welgemeend,

Eén voor allen, allen voor één en met z’n allen voor de club,

Uw voorzitter.