Nieuws

PWZ toernooi: Drenthina naar halve finale

Drenthina plaatst zich voor halve finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Zonder de met griep thuis zittende Mark Lubberts heeft Drenthina zich weten de plaatsen voor de halve finales van het PWZ. Twee overwinningen en twee gelijke spelen waren genoeg voor een tweede plaats.

De eerste wedstrijd was meteen tegen de favoriet van de poule, namelijk SVBO (zon). De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Schoten van Drenthina gingen rakelings langs het doel en Yannick Berends pareerde enkele pogingen van SVBO uitstekend. Een 0-0 einduitslag was dan ook het logische gevolg.

Tegen DVC'59 scoorden de groen-witten er lustig op los en (1-7) en tegen CEC. kwamen ze al snel op een 3-0 voorsprong. Op dat moment sloop er wat gemakzucht in de ploeg waardoor CEC binnen 2 minuten terug kwam tot 3-2. Op dat moment begon de keeper van CEC mee te voetballen waardoor het doel af en toe leeg was. Na balverlies bij CEC profiteerde Max Alders hiervan door met een mooie boogbal voor de beslissende 4-2 te tekenen.

De wedstrijd tegen SC Angelslo was bepalend voor wie eerste in de poule zou worden. SVBO was al uitgespeeld en stond met 8 punten bovenaan. Drenthina en SC Angelslo hadden beiden 7 punten. Het was SC Angelslo dat via Ali Arslan op voorsprong kwam. Even later werd Max Alders binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Gezim Luli, waarna de scheidsrechter floot. Iedereen dacht dat een strafschop volgde, maar vreemd genoeg besloot het arbitrale duo Drenthina een vrije bal toe te kennen. Dit leverde helaas niks op. Toch werd het even later 1-1. Joel Zweerink draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot hard binnen. SC Angelslo kwam via wederom Ali Arslan op 2-1 en toen even later Joel Zweerink 2 minuten tijdsstraf kreeg, leek het erg lastig te worden. SC Angelslo profiteerde hier echter niet van en toe het team weer compleet was, bracht Stefan Holties met een knap schot Drenthina weer op gelijke hoogte. De wedstrijd werd daarna door beide ploegen uitgespeeld waardoor 2-2 de eindstand werd.

Zo hadden SVBO, Drenthina en SC Angelslo alle drie 8 punten. Op basis van het doelsaldo werd SVBO groepswinnaar, Drenthina tweede en ging ook SC Angelslo als beste derde door naar de halve finale.

De halve finale is zaterdag 4 januari 2020 vanaf 18.00 in Sporthal de Eendracht in Zwartemeer.

In de halve finale speelt Drenthina in Sporthal de Eendracht in Zwartemeer en treft daarin de volgende tegenstanders:  ASVB - v.v. Bruchterveld - EMMS en Nieuw - Buinen. 
De eerste wedstrijd speelt Drenthina om 18:00 tegen Bruchterveld.