Nieuws

Uniek project ; “Emmen aan het werk”

Wij nodigen jullie uit bij de aftrap van het project “Emmen aan het werk”, een prachtige samenwerking tussen leerwerkbedrijf Menso Emmen, FC Emmen (Naoberschap United) en het bedrijfsleven.
Locatie: Sportpark Drenthina, 1 april, inloop vanaf 9.30 uur  (géén 1 april grap!!).

We gaan met 100 langdurig werkzoekenden (Bijstand) in groepen van 20-25 personen op een heus “trainingskamp”. De eerste groep van 22 personen start op maandag 1 april. We gaan de langdurig werkzoekenden op het sportpark van Drenthina gedurende 2 weken intensief onderhanden nemen.
Harrie Weerman (oud handbalbondscoach) en Bas Sibum (assistent trainer FC Emmen) nemen ze sportief onder handen ; van mountainbiken tot voetgolf en van veldwerk tot aan activiteiten in het bos. Daarnaast gaan we assessments met ze doen, CV’s aanscherpen, pitchen, beroepskeuzetesten, beroepenvoorlichting en gaan we ook met de spelersbus van FC Emmen op bedrijfsbezoek bij een aantal bedrijven.

We doen dit alles omdat deze mensen prima kunnen en willen werken, maar vaak even een duwtje in de rug nodig zijn.

Na twee weken intensief met elkaar bezig te zijn geweest weten we precies wat de mensen kunnen (want daar geloven wij in, dat ieder mens iets kan! Daar waar vaak wordt uitgegaan wat mensen niet kunnen….).

Het project “Emmen aan het werk” nog even in het kort:

-          Het betreft cliënten van Menso Emmen NV, langdurig werkzoekenden (bijstandsgerechtigden)

-          Samenwerking tussen Menso Emmen, Naoberschap United (FC Emmen) en het bedrijfsleven

-          De kandidaten gaan 2 weken op een “heus trainingskamp”

-          Harrie Weerman, oud handbalbondscoach, gaat samen met Bas Sibum, assistent trainer FC Emmen,   sportief met de mensen aan de slag. Van voetgolf tot mountainbiken en van veldwerk tot aan een lange speurtocht door de bossen.

-          Daarnaast gaan we assessments doen, maar ook beroepskeuzetesten, CV’s aanscherpen, pitchen en vacatures zoeken.

-          Er komen een stuk of 5 branches beroepenvoorlichting geven en we gaan met de spelersbus van FC Emmen op bedrijfsbezoek.

-          We gaan de kandidaten gedurende het traingingskamp van 2 weken een steuntje in de rug geven, maar ook scherp maken.

-          Na 2 weken maken we een zogenaamd Werkpaspoort op, waarin we alle input van de 2 weken verwerken en waarmee wij, maar bovenal ook de kandidaat zelf inzichtelijk heeft waar hij/zij de toekomst moet zoeken op het gebied van werk.

-          Last but not least: we hebben de sponsorgroep van FC Emmen benaderd en daar al voldoende vacatures opgehaald. Vacatures die passen bij de doelgroep en waarbij wij dus prima een match kunnen maken tussen werkgever en kandidaat en de kandidaat toe kunnen leiden naar duurzaam betaald werk.