Nieuws

Bestaan wij wel echt?

Lieve voorzitter,
U maakte zich onlangs nog zorgen, bestaan wij nog wel? Om u gerust te stellen, wij zijn nog springlevend, alleen al een tijdje niet meer met z’n vieren. En ook wij kennen het probleem van vele anderen, het ontbreekt ons aan tijd om maandelijks iets van ons te laten horen. Slap excuus, wij zijn ons er van bewust, laten we het er op houden dat ons toontje lager zingen prima past in de huidige tijd, het is zo makkelijk om je er achter te verschuilen.

Wie geen toontje lager zong was zanger Davey van der Sluis gisteren na afloop van de derby tussen de mannen van Gerrie Benes en Klazienaveen. Op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde en er een 0-0 eindstand op het scorebord stond, draaide geluidsman Harm Brüning de volumeknop open, reden voor een aantal mensen in de kantine om fronsend om te kijken, wat zullen we nu krijgen!?

De volkszanger opende met een aantal bekende nummers van Andre Hazes, deed zijn uiterste best maar kreeg de zaal maar niet aan de praat. Waar bij onder andere WKE’16, SVBO, Titan – om er maar een paar te noemen - bij het horen van de eerste klanken van een Nederlandstalige kneiter de tafels aan de kant, de handen in de lucht en de voetjes van de vloer gaan bleef de groen-witte aanhang zitten alsof er een dramatisch toneelstuk werd opgevoerd, bioscooppubliek noemen ze het ook wel geloof ik.

Best bijzonder eigenlijk als je nagaat dat we binnen onze club een aantal zangers van het levenslied rond hebben lopen. De lekker doodgewoon gebleven Erik van Klinken kennen we allemaal, Gerrit Denekamp en ook Robin Mink behoren natuurlijk ook tot de groen-witte familie. Zo lang ze maar niet zingen vinden we het prima, horen we menigeen zeggen. Absoluut onterecht!

Heeft het met de muziekkeuze te maken, kunnen de mannen niet zingen, of houden we niet van Nederlandstalige muziek? Ik geloof niet dat dat het is, over smaak valt natuurlijk te twisten en je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, maar we zijn een soort van stilteclub, behalve als het om het toernooi om de Houthakkerscup gaat of om een georganiseerde feestavond. Dat gaat het dak er af en is niks te gek. Maar alle overige zaterdagen komt men, tenminste zo lijkt het, voor de rust.

Vreemd als je bedenkt dat er een geweldige muziekinstallatie aanwezig is en er een aantal hobby DJ’s binnen de club rondhuppelen. Maar zodra er iemand aanstalten maakt de apparatuur te gaan gebruiken zijn afkeurende blikken vaak zijn of haar deel, jammer!

Het kan zoveel gezelliger zijn met muziek, een feestje op zijn tijd is helemaal niks mis mee. En natuurlijk hoeft dat niet elke week, maar zo nu en dan een keer gek doen moet kunnen lijkt me, het hoort ook thuis in een voetbalkantine.

Lieve voorzitter, ik vond het eerlijk gezegd best wel sneu voor de dappere Van der Sluis, aan de andere kant zal het hem waarschijnlijk worst zijn, hij zal keurig betaald zijn en zal de volgende zaal wel op zijn kop gezet hebben, want een feestje bouwen kun je wel aan hem over laten.

Ik hoop niet dat u me te kritisch vindt lieve Voorzitter, maar ik zag u ook niet dansen en meezingen, of bewaart u dat voor de Houthakkerscup op 16 juni a.s.?

Lieve voorzitter,
Eén voor allen, allen voor één en met z’n allen voor de club! (misschien een leuke titel voor een Nederlandstalig nummertje).