Nieuws

Lieve Rosketiers - 2017 - december

Lieve Rosketiers,

Sinterklaas is weer naar Spanje. De Pieten discussie weer voor even naar de achtergrond. Geen blokkades meer richting Dokkum. Voor even rust. Kerst en “oud en nieuw” zijn in zicht. Het weer deed de laatste dagen mooi mee, maar waarschijnlijk is dit geen voorbode voor een witte kerst. Jammer. 

Zou er ook iets mis zijn met de kerstman? Zouden we discussie kunnen krijgen over zijn ernstige obesitas. Zijn minder gezonde eetgewoontes en zijn frisdrank trucks? Het feit dat hij kleine mensen als hulpje, knecht zo u wilt, beschouwd? Zou de Bond voor de Emancipatie van Kleinere Mensen hier iets mee gaan doen? 

Laatst las ik een stukje van een mevrouw die wil dat het sprookje van Doornroosje wordt verboden. Doornroosje wordt daarin namelijk geheel ongevraagd wakker gekust door een prins. Een knappe prins, dat dan weer wel. Ongewenst gedrag, zo stelde ze.

Waar volgens mij, lieve Rosketiers, geen enkele discussie over gaat bestaan is een lange, 45-jarige, traditie bij Drenthina.
Eind van het jaar is het Oliebollen tijd bij Drenthina. Ook dit jaar weer. Uit zeer betrouwbare bron, lieve Rosketiers, heb ik vernomen dat de eerste bakkersploegen alweer een pre-evaluatie hebben gehouden bij “de Rue”. Er zal het nodige genuttigd zijn neem ik maar aan.

De bakkersploegen, de bezorgers, de inpakkers en kassiers staan alweer te trappelen.
Wat we nodig hebben zijn bestellingen.

Mijn stokpaardje. 12.000 oliebollen, 1.200 zakken, 600 leden, 2 zakjes per lid. Ik droom ervan.
Zelf ben ik alweer begonnen met het opnemen van de bestellingen, de verkoop zogezegd. Maar ik kan het niet alleen.
Daarom een oproep aan al onze trainers, leiders, spelers, vrijwilligers, eenieder die Drenthina een warm hart toedraagt en natuurlijk aan u, lieve Rosketiers.

Laten we ervoor zorgen dat we ook, over 5 jaar, voor 50e keer kunnen reppen van een unieke traditie met een prachtig resultaat.

Eén voor allen, allen voor één en met z’n allen voor de club!
Uw voorzitter.

P.S.
Aan alle lezers; deel dit bericht gerust en beter nog bestel u Oliebollen op oliebollen@drenthina.nl
Gratis bezorging in geheel Emmen. Ophalen mag natuurlijk ook. Pinnen mogelijk.